NU ESTE NICIODATĂ PREA DEVREME

SĂ AI GRIJĂ DE INIMA TA.

RECUNOAȘTEREA SIMPTOMELOR

Simptomele insuficienței cardiace pot fi greu de recunoscut

Simptomele de insuficiență cardiacă nu sunt întotdeauna specifice unei singure afecțiuni. Acestea ar putea să indice prezența altor boli1 sau să fie trecute complet cu vederea pe măsura înaintării în vârstă sau în cazul persoanelor „care nu sunt în formă”. Un sondaj recent dezvoltat de AstraZeneca a arătat că numai 1 din 10 persoane recunoaște simptomele insuficienței cardiace.2

Tu ai putea să recunoști simptomele de insuficiență cardiacă (IC)? Testează-ți cunoștințele cu ajutorul chestionarului nostru despre simptomele IC.

TESTEAZĂ-ȚI CUNOȘTINȚELE
Poveștile din insuficiența cardiacă

Ascultă poveștile celor care trăiesc cu insuficiență cardiacă

Este foarte important de știut că insuficiența cardiacă nu este întotdeauna o boală a vârstnicilor sau a celor dintre noi care avem în familie persoane cu insuficiență cardiacă. Deși este mai frecventă peste vârsta de 60 de ani, insuficiența cardiacă poate să apară la orice vârstă.3 Educația despre simptomele la care să fim atenți poate ajuta la diagnosticarea devreme a insuficienței cardiace, pentru a trăi o viață mai bună, mai mult timp.4,5 Ascultați următoarele povești de viață și descoperiți cum au învățat alte persoane să trăiască cu insuficiență cardiacă.

Ascultă-le povestea
Ascultă-le povestea
VERIFICAREA RISCULUI

Evaluarea riscului poate ajuta la diagnosticarea devreme a insuficienței cardiace . Un diagnostic pus devreme poate să însemne un prognostic mai bun.

Dacă crezi că tu sau cineva cunoscut este în categoria de risc pentru insuficiență cardiacă, este important să discuți cu medicul. Răspunsurile oferite unor întrebări simple despre sănătate și stilul de viață ar putea fi cheia identificării insuficienței cardiace cât mai devreme.

recunoaște Factorii de risc
STATISTICI & FAPTE

Insuficiența cardiacă este mai frecventă decât ai putea să crezi

Global, insuficiența cardiacă (IC) afectează aproximativ 64 de milioane de persoane și este cauza principală de spitalizare la grupa de vârstă peste 65 de ani.6,7 IC este o cauză de deces la fel de frecventă ca anumite tipuri de cancer atât la bărbați (de prostată și vezică urinară), cât și la femei (cancer de sân), dar nu are deloc același nivel de recunoaștere și înțelegere ca aceste afecțiuni în rândul publicului.8,9 Deci, este important să cunoști toate aceste informații și riscurile asociate.

Citește statisticile
Fii primul care ACȚIONEAZĂ!

Ia atitudine

Sunt multe mituri legate de IC și oamenii se feresc să „iasă în față” și să se știe că au această boală. Și este de înțeles de ce fac acest lucru. Totuși, pacienții cu IC și familiile lor este important să știe că se poate trăi cu acest diagnostic și cu cât recunoaștem mai mult această boală și oferim mai multe informații, cu atât poate fi diagnosticată mai rapid, iar pacienții pot beneficia de progresele medicale.

Deci, de ce nu ai fi chiar tu un Ambasador al Insuficienței Cardiace, să înlături miturile care înconjoară această afecțiune și să fii primul care acționează?

Despre Campanie

Referințe

  1. InformedHealth. Heart failure: overview. Institute for Quality and Efficiency in Health Care (IQWiG): Cologne, Germany. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279539/. Accessed 2 September 2020.
  2. AstraZeneca PLP. Data on File. ID: REF – 74964. March 2020
  3. Savarese G, Lund LH. Global Public Health Burden of Heart Failure. Card Fail Rev. 2017 Apr;3(1):7-11.
  4. Remme WJ, McMurray JJ, Rauch B, et al. Public awareness of heart failure in Europe: first results from SHAPE. Eur Heart J. 2005;26(22):2413-2421.
  5. Centers for Disease Control and Prevention. Heart failure. Reviewed 9 December 2019. Accessed 26 March 2020. https://www.cdc.gov/heartdisease/heart_failure.htm
  6. GBD 2016 Disease and Injury Incidence and Prevalence Collaborators. Global, regional, and national incidence, prevalence, and years lived with disability for 328 diseases and injuries for 195 countries, 1990-2016: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2016. Lancet. 2017;390(10100):1211-1259
  7. Díez-Villanueva P, Alfonso F. Heart failure in the elderly. J Geriatr Cardiol. 2016 Feb;13(2):115-7.
  8. Ponikowski P, Anker SD, Alhabib KF, et al. Heart failure: preventing disease and death worldwide. ESC Heart Fail. 2014;1(1):4–25.
  9. Mamas MA, Sperrin M, Watson MC, et al. Do patients have worse outcomes in heart failure than in cancer? A primary care-based cohort study with 10-year follow-up in Scotland. Eur J Heart Fail. 2017;19(9):1095–1104.